Organizatorzy Międzynarodowych Targów HORECA® w Krakowie nieustannie kontaktują się z szefami kuchni, właścicielami restauracji, dostawcami sprzętu gastronomicznego, produktów spożywczych, rolnikami...
W wyniku wielu rozmów powstała idea Chef’s Day w Krakowie – cyklicznego spotkania dla szefów kuchni mającego na celu poruszanie i zgłębianie najbardziej aktualnych trendów w gastronomii.



Nadchodząca edycja Chef’s Day w Krakowie odbędzie się pod hasłem “Pole do przepisu” stanowiąc punkt wyjścia do kolejnych kulinarnych odkryć i eksperymentów. Nie zabraknie oczywiście tematów, z którymi na co dzień spotykają się szefowie kuchni, takich jak :
  • rolnictwo i uprawa warzyw na potrzeby restauracji – dyskusja z Uniwersytetem Rolniczym oraz gospodarstwami Rolnymi Eko,
  • krakowska strefa Slow Food,
  • sezonowanie i obróbka mięsa,
  • motywacja w pracy Szefa Kuchni,
  • różnica pokoleniowa na rynku pracy oraz wśród klientów restauracji.
  • gastrofizyka wersja Beta.
Więcej o wydarzeniu, program oraz bilety na oficjalnej stronie CHEF'S DAY W KRAKOWIE.